Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

"ДЕЛА" ще бори оядените във властта



Ключови думи:
15 Март 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

От Несебър тръгва нова партия, ще я водят млади и успели хора

70 несебърлии се обединиха в Инициативен комитет за учредяване на национална партия ДЕЛА. Идеята е новата формация да обедини разочарованите от досегашното управление и да започне битка срещу корупцията. Само за седмица са събрани 1 500 подписа под девиза "Всеотдайни в делата, задружни срещу кражбата и лъжата!".

33-годишният местен бизнесмен Атанас Терзиев, е сред учредителите на партията. Той е със средно специално образование, по професия е кулинар-технолог. Семеен е, с две     деца, собственик на "Апарт хотел", той е и ръководителят на нашумелия в Несебър спортен клуб "Мото".

Парите ми в бизнеса са чисти, хотелът е в съдружие, за разлика от повечето хора в политиката от този регион, нямам криминално досие, спокойно гледам съгражданите си в очите, казва Терзиев.

- Господин Терзиев, защо Ви е партия и защо пък "ДЕЛА"?

- Защото не искаме публичност и прожектори, а да влезем в управлението, за да го променим с действие - да променим това, на което години наред сме само безучастни свидетели. Няма да се занимаваме с политика. При нас има място само за хора, които не са ангажирани политически и не са били облагодетелствани по какъвто и да било начин от властта, да са доказали себе си.

- Това все бизнесмени ли са?

- Не. Преобладават хора от бизнеса, но ще видите и други - общественици, интелектуалци.

- А бедни хора?

- Не схващам смисъла на шегата Ви, но ще отговоря с една крилата нашенска фраза: "Покажете ми един беден човек в Несебър и ще ви дам награда!"

- Към този момент в общината са оформени две враждуващи за властта групировки. Вие от кой лагер сте?

- Нямаме нищо общо нито с едните, нито с другите, както и нямаме намерение да даваме оценки на тези два полюса. Не ни интересуват.

- За да влияете на процесите трябва да имате политическо представителство във властта.

- Краткосрочните ни планове са да влезем в Общинския съвет, за да променим стила на работата и да бъдем     коректив на кметската администрация. Има много пропуски. Отвън не може всичко да се види, но е ясно, че няма амбиция сред управляващите да свършат нещо добро за хората - за тези, които ги избират.

-     Какво ще е новото в делата ви?

- Ще предложим реално изпълними проекти. Ще искаме преди всичко     контрол върху изпълнението на бюджета, в неговата финансово-разходната част. Има много приходи, ние може би сме най-богатата община в държавата. Убедени сме, че средствата не се изразходват правилно. Искаме всеки жител да получава повече блага.

- Кои са вашите най-близки съратници?

- Чавдар Александров, който е ръководителят на Сдружението за насърчаване на чуждестранните инвестиции и Аспарух Пределиев. И двамата са на по 31г. Повечето сме млади хора.

- Как ще мотивирате избирателите, разпознаваеми ли сте?

- Заради бизнеса си сме познати на по-голямата част от населението, имаме много приятели. Чавдар Александров като строителен предприемач е познат в цялата страна.     Аспарух Пределиев също има хотелски бизнес и голям кръг от поддръжници. Ние сме почтени хора и не бихме изтъргували доверието на         своите съграждани.    

От Катя Касабова Снимка Митко Димитров


Прочетено: 2164 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
кафето ми хотел приморец Бургас, Богориди моите цветя Поглед от дрон След баня Pepi през деня не трябва да спиш! Най-тъжната ми снимка... Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ лека вечер университет
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development